Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 11:40 - Какво не пише за MACD в книгите
Автор: vlstoyanov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1892 Коментари: 0 Гласове:
0



Често ме питат кое е по-важно да следя индикатора или цената. И двете са важни, но според мен цената е първоизточника и затова е по-важна. Всъщност индикаторите могат да покажат кога има изтощение на тренда, но не могат да покажат дали тренда  ще продължи още малко  в тази посока или ще я смени. С течение на времето свикнах да не се предоверявам на индикаторите. Те са важна част от анализа ми, но не основната. При един продължителен тренд могат да влезат в свръх купено/продадено състояние, а цената да продължи без да сменя посоката си. Така човек, който прекалено се предоверява на индикаторите може да изпусне възможност или да излезе рано от позиция.

От всички индикатори най-много използвам и обичам MACD. В процеса на работа съм свикнал със него и държането му при съответния инструмент. Този индикатор е изобретен от Джералд Ейпъл. Той използва за създаването му две експоненциални пълзящи средни с периоди 12 и 26. Разликата между тези две пълзящи средни е  MACD линията. Сигналната линия е 9 периодна експоненциялна пълзяща средна. Разбира се параметрите на идикатора могат да се настроят според предпочитанията на търгуващия. Най-прилагания метод за търговия с индикатора е да се купува, когато сигналната линия мине над MACD линията, а да се продава когато мине под нея. Няма да изпадам в подробности как да търгуваме с индикатора или как да следим за дивърждънс това го има в почти всяка книга за технически анализ.

Сега ще се спра на един малко известен метод за прилагането на MACD. Може да използвате показаната техника като сигнал за потвърждение, че тренда е възобновил старата си посока. Погледнете на фиг.1, на нея съм показал как сигналната линия се приближава до MACD линията и  в последния момент преди да я пресече отскача.Това е сигнал, че тренда е възобновил посоката си. Може да използвате показания метод като допълнение към останалия си анализ. Така ще добавите по-голяма надеждност.

image

             фиг.1

image
фиг.2

 Тази техника е подходяща за хора, които обичат да купуват спадовете при един възходящ тренд и да продават покачванията при един низходящ тренд.

 

Ако това което четете ви е харесало, разгледайте нашият сайт. На него ще откриете курсове на основни валутни двойки, както и графиките им.След като  увеличите графиките, може да правите анализи.
Ако имате въпроси към тази техника позвънете на скайпа.

 


Тагове:   macd,   технически анлиз,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vlstoyanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 110273
Постинги: 50
Коментари: 52
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930