Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2010 11:53 - Супер важни правила за всеки трейдър
Автор: vlstoyanov Категория: Бизнес   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
1



Простете си за направените грешки. Много трейдъри отказват да си простят за направените грешки. Те се самообвиняват като преповтарят грешката в ума си. Това е много по-голям проблем, от колкото си представят. Понеже преповтарят наум грешката  си те задържат тази картина в ума си и така дават грешна посока на своето подсъзнание. То не се интересува дали е добре за трейдъра или не, просто следва тази вътрешна представа. Така резултата е все същия други грешки като тази. Затова е абсолютно задължително да си простим и да започнем на чисто без самообвинения.

 

Не отмъщавайте на пазара. Когато имате губеща сделка, вземете загубата и си починете. Много трейдъри след като загубят влизат на пазара отново за да си върнат парите. Не бързайте не търгувайте без анализ и план за търговия. Пазара ще е тук днес и утре и след 20 години. И постояно ще имате добри възможности.

 

Обичайте губещите си сдели както обичате печелившите. Те са възможност да научите нещо ново. Те са нещо като обратна връзка, от която разбирате че трябва да направите някаква корекция за да достигнете целта си.

 

Не разчитайте на надежда, желание молитва при борсовата търговия. Придържайте се към действителността и фактите. Има много трейдъри които се молят на пазара да обърне в тяхната посока. Така губят цено време вместо да анализират правилно ситуацията. А както всички знаем надеждата не е глагол.

 

Водете си дневник за сделките. Описвайте в него подробно защо откривате позиция, каква е целта ви, какво показва анализа ви, колко време ще държите позиция и т.н.Аз например съм си направил видео дневник. Обикновено преди да открия или веднага след като съм го направил записвам крактко видео от екрана  с всички подробности от сделката.Така след време ми е по-лесно да прегледам какво се е случило.

Харесва ли ви  това което научихте :)... разгледайте нашата страница.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vlstoyanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 110270
Постинги: 50
Коментари: 52
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930